Το καλάθι μου
Ο λογαριασμός μου

Ποδήλατα

Πατίνια

Ανταλλακτικά

Αξεσουάρ

Ρουχισμός

Διατροφή/Φροντίδα

Προσφορές

Τα Νέα μας
Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Συντήρηση Ποδηλάτου

bike types

Το ποδήλατο σας είναι μια συλλογή από κινούμενα μέρη. Όταν αυτά τα μέρη έρχονται σε επαφή με χώμα, λάσπη, βρωμιά, βροχή κτλ, η φθορά λόγω χρήσης είναι αναπόφευκτη. Όπως ήταν αναμενόμενο, η πρώτη σας γραμμή άμυνας κατά των βλαβών είναι η σωστή συντήρηση ποδηλάτου. Συνεπώς ο καθαρισμός και η περιποίηση του είναι κύριο μέλημα.

Οι προμήθειες που χρειάζεστε για να καθαρίσετε το ποδήλατο σας εξαρτώνται από τη κατάσταση των εξαρτημάτων που εσείς θέλετε να καθαρίσετε.

 

Αναμφίβολα θα χρειαστείτε:

 

Καθαρά Πανιά: Μια καλή λύση για να καθαρίσετε οποιοδήποτε σημείο του ποδηλάτου σας καθώς μπορούν να εισχωρήσουν οπουδήποτε και να αφαιρέσουν την βρωμιά.

Υγρό Καθαριστικό: Για το πλύσιμο του πλαισίου. Χρησιμοποιήστε κάτι ήπιο, όπως αραιωμένο υγρό πιάτων ή κάποιο καθαριστικό ποδηλάτου όπως το Motorex Clean & Polish.

Νερό: Παρά τους πιθανούς κινδύνους, το νερό εξακολουθεί να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο καθαρισμού. Αποφεύγετε να ρίχνετε στο ποδήλατο σας νερό υπό πίεση!

Βούρτσες: Χρησιμοποιήστε ένα ζευγάρι από διαφορετικά μεγέθη και σχήματα για να αφαιρέσετε τη βρωμιά σε μέρη όπου το απλό ξέπλυμα από μόνο του δεν μπορεί να τη πάρει. Η πιο οικονομική λύση είναι οι παλιές οδοντόβουρτσες οι οποίες θα καθαρίσουν τα γρανάζια και την αλυσίδα. Για το καλύτερο, όμως, αποτέλεσμα καλό είναι να προμηθευτείτε μία βούρτσα καθαρισμού ειδικά για ποδήλατα, καθώς θα το καθαρίσουν χωρίς να το φθείρουν περισσότερο.

Διαλύτες: Θα χρειαστείτε κάποιο τύπο γενικού διαλύτη για μέρη του ποδηλάτου σας όπως η αλυσίδα και τα γρανάζια. Αποφύγετε τους κοινούς διαλύτες, όπως νέφτι, πετρέλαιο, βενζίνη. Μπορεί να το καθαρίσουν αλλά επίσης θα το καταστρέψουν! Επιλέξτε ένα διαλύτη σχεδιασμένο για τα μηχανικά μέρη ποδηλάτων όπως το Motorex Easy Clean ή απλά κάποιο λιποδιαλυτικό κουζίνας.

Μια άλλη σημαντική πτυχή στη διατήρηση του ποδηλατου σας είναι η τακτική επίσκεψη σε κατάστημα ποδηλατων. Αν είστε ένας ενεργός ποδηλατης, φέρτε μας το ποδηλατό σας περίπου δύο φορές το χρόνο για να διασφαλιστεί η σωστή λειτουργία του και να αντικατασταθούν τυχόν τμήματα.

Να θυμάστε: Υπάρχουν ορισμένα μέρη του ποδηλάτου που πρέπει πάντα να ελέγχονται και να ρυθμίζονται από έμπειρους μηχανικούς.

 

Τα νέα μας

Ποδηλατική Ένδυση

Ποδηλατική Ένδυση


Η ποδηλατική ένδυση είναι πολύ σημαντική για να απολαύσουμε τη βόλτα-προπόνησή μας και πρέπει να είμαστε σωστά εξοπλισμένοι για το κρύο και τη βροχή του χειμώνα, για τη ζέστη του καλοκαιριού και για τον άστατο καιρό της άνοιξης και του φθινοπώρου. Εάν επενδύσουμε στη σωστή ποδηλατική ένδυση θα βγού…

Έφτασε η εποχή του ηλεκτρικού ποδηλάτου και είναι πολλά υποσχόμενη…

Έφτασε η εποχή του ηλεκτρικού ποδηλάτου και είναι …


Είτε είσαι λάτρης του ποδηλάτου είτε ακόμη αναβάλεις την ένταξή του στην καθημερινότητά σου, ένα ηλεκτρικό ποδήλατο θα αλλάξει τελείως τον τρόπο που βλέπεις τη μετακίνηση σου εντός πόλης.   Τρεις βασικοί λόγοι για να επιλέξεις ένα ηλεκτρικό ποδήλατο: Τα ηλεκτρικά ποδήλατα υπερτερούν τω…

Παιδικά Πατίνια: Διασκέδαση & Εκμάθηση

Παιδικά Πατίνια: Διασκέδαση & Εκμάθηση


Οι γονείς καλούνται να επιλέξουν μέσα από μία μεγάλη γκάμα παιχνιδιών, ποδηλάτων ισορροπίας ή παιδικά πατίνια για τα παιδιά τους χωρίς να έχουν ωστόσο απάντηση σε πολλές από τις απορίες τους. Όσον αφορά τα παιδικά πατίνια η ποικιλία σχεδίων, χρωμάτων και ποιότητας είναι πολύ μεγάλη και ο κοινός…

Ποδήλατα Πόλης: Τρόπος Ζωής

Ποδήλατα Πόλης: Τρόπος Ζωής


Υπάρχουν πόλεις ανά τον κόσμο με άριστες υποδομές για ποδηλασία πόλης. Στο Άμστερνταμ, στην Κοπεγχάγη αλλά και στη δική μας Καρδίτσα τα ποδήλατα πόλης αποτελούν πλέον τρόπο ζωής. Το κλίμα δεν επηρεάζει του φανατικούς της ποδηλασίας, έχοντας λύσεις ακόμα και για την βροχή ή το κρύο. Σίγουρα μπορούν ν…

Ζήστε την απόλυτη εμπειρία ποδηλασίας στην πόλη με ένα σπαστό ποδήλατο

Ζήστε την απόλυτη εμπειρία ποδηλασίας στην πόλη με…


Οι ρυθμοί στα αστικά κέντρα απαιτούν ευελιξία και ταχύτητα. Τα σπαστά ποδήλατα είναι η λύση καθώς είναι το μεταφορικό μέσο που θα σας προσφέρει και τα δύο με πολύ μικρό αντίτιμο. Είναι μικρά και εύκολα τόσο στη μεταφορά όσο και στην αποθήκευση. Μπορείτε να το κουβαλάτε μαζί σας στα μέσα μαζικής μετα…

Γιατί να επιλέξετε ένα ποδήλατο Cube

Γιατί να επιλέξετε ένα ποδήλατο Cube


Η γερμανική εταιρεία Cube ιδρύθηκε το 1993 από τον Marcus Purner στο Waldershof της Γερμανίας. Σήμερα θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην αγορά καθώς έχει πωλήσεις σε περισσότερες από 34 χώρες σε Ευρώπη και Ασία. Η Cube δίνει προσοχή στη λεπτομέρεια και τα ποδήλατα Cube έχουν άριστη σχέ…

Παιδικά Ποδήλατα: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Παιδικά Ποδήλατα: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε


Θέλετε να αγοράσετε στο παιδί σας το πρώτο του ποδήλατο ή ένα καινούριο αλλά υπάρχουν τόσοι διαφορετικοί τύποι ποδηλάτων που ανησυχείτε μήπως κάνετε λάθος επιλογή; Παρακάτω θα δούμε τα βασικά σημεία που πρέπει να προσέξετε πριν την αγορά για να απολαύσει το παιδί σας με ασφάλεια και άνεση τις βόλτες…

Συντήρηση Ποδηλάτου

Συντήρηση Ποδηλάτου


Συντήρηση Ποδηλάτου Το ποδήλατο σας είναι μια συλλογή από κινούμενα μέρη. Όταν αυτά τα μέρη έρχονται σε επαφή με χώμα, λάσπη, βρωμιά, βροχή κτλ, η φθορά λόγω χρήσης είναι αναπόφευκτη. Όπως ήταν αναμενόμενο, η πρώτη σας γραμμή άμυνας κατά των βλαβών είναι η σωστή συντήρηση ποδηλάτου. Συνεπώς ο καθ…

Το Σωστό Μέγεθος Ποδηλάτου

Το Σωστό Μέγεθος Ποδηλάτου


Το Σωστο Μεγεθος Ποδηλατου Το μέγεθος του ποδηλάτου είναι σημαντικό προκειμένου να έχει το σώμα τη σωστή στάση και να μην δημιουργηθούν προβλήματα. Άνθρωπος και ποδήλατο είναι ένα σύστημα μοχλών που πρέπει να λειτουργεί αρμονικά, διαφορετικά δεν αποδίδει, κουράζει και δημιουργεί προβλήματα σε γόν…

Βρες τον τύπο ποδηλάτου σου

Βρες τον τύπο ποδηλάτου σου


Βρες τον τύπο ποδηλάτου σου Προτού αγοράσουμε ποδήλατο θα πρέπει να έχουμε κατά νου τη χρήση για την οποία το θέλουμε και τις αποστάσεις που θα διανύουμε. Πλέον οι ανάγκες που τα ποδήλατα καλούνται να καλύψουν είναι πάρα πολλές με αποτέλεσμα να υπάρχουν και αντίστοιχα πολλές κατηγορίες ποδηλάτων…

Εταιρείες

Ωράριο λειτουργίας

Δε-Τε-Σα : 09:00-14:30
Τρ-Πε-Πα: 09:00-14:30
17:30-21:00
Κυριακή: Κλειστά

 

Αποκορώνου 154, 73100, Χανιά
28210 72555
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 
 • ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΕΦΑΛΙΟΥ-ΛΑΙΜΟΥ

  helmetprostasia laimou

  Η προστασία του κεφαλιού ενώ κάνουμε ποδήλατο είναι πολύ σημαντική. Πλέον υπάρχουν αρκετά προϊόντα τόσο για το χειμώνα, όσο και για το καλοκαίρι. Το καλοκαίρι συναντάμε το καπέλο ποδηλάτου “cycling cap”, τη μπαντάνα “bandana” και τέλος την κορδέλα “headband”.

  Για τον χειμώνα με τις αντίστοιχες προδιαγραφές στα υλικά κατασκευής υπάρχουν οι σκούφοι “thermoskully”, οι χειμερινές μπαντάνες “thermal headband” και οι μπαλαγκλάβες “balaglava”.

  Σχεδόν όλα τα προστατευτικά κεφαλιού μπορούν να φορεθούν κάτω από το κράνος ποδηλασίας μας ή και μεμονωμένα χωρίς κράνος. Ωστόσο εμείς προτείνουμε πάντα να απολαμβάνετε το χόμπι σας χρησιμοποιώντας ένα σωστό και πιστοποιημένο κράνος ποδηλάτου.

  Έξυπνο αξεσουάρ για κάθε ποδηλάτη αποτελεί η προστασία λαιμού “neck warmer” ή “headthingy”. Και εδώ θα βρείτε πολλές επιλογές υλικού αναλόγως το επιθυμητό αποτέλεσμα.

   
 • ΑΔΙΑΒΡΟΧΟ - ΑΝΤΙΑΝΕΜΙΚΟ - ΓΙΛΕΚΟ

  helmetgileka

  Το αδιάβροχο ποδηλασίας μπορεί να μεταφέρεται εύκολα μέσα στην οπίσθια τσέπη της ποδηλατικής μας μπλούζας “jersey longsleeve”. Έχει σωστή εφαρμογή για να μην «ανεμίζει», και εύχρηστο φερμουάρ το οποίο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ακόμα και με παγωμένα ή βρεγμένα χέρια. Επίσης διαθέτει ανακλαστικές λεπτομέρειες για έξτρα ασφάλεια σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

  Σε επιλεγμένα σημεία κατασκευής του υλικού υπάρχουν διάτρητα κομμάτια που αναπνέουν για αποβολή του ιδρώτα.

  Η αμάνικη έκδοση του αδιάβροχου, το λεγόμενο γιλέκο “vest” ουσιαστικά είναι φτιαγμένο για πιο ήπιες συνθήκες. Είναι ιδανικό να φορεθεί μόλις ξεκινάμε τη βόλτα μας ή την προπόνηση μας τις πρωινές ώρες για να μας προστατεύει από την υγρασία και αποθηκεύεται εύκολα στην ποδηλατική μπλούζα μας όταν ζεσταθούμε. Στις παρατεταμένες κατηφόρες όμως θα είναι σίγουρα ο αγαπημένος μας σύμμαχος.

 • ΜΠΛΟΥΖΑ - JACKET

  helmetprostasia laimou

  Οι μπλούζες ποδηλάτου κατηγοριοποιούνται σε αμάνικες “sleeveless jersey”, σε κοντομάνικες “shortsleeve jersey” και σε μακρυμάνικες “longsleevejersey”. Οι μακρυμάνικες μπλούζες ποδηλάτου που είναι κατασκευασμένες με υψηλότερες προδιαγραφές-πατέντες πιστοποίησης υφασμάτων πχ. Goretex, windstopper, windtex κ.ά. ονομάζονται jacket και η χρήση τους ενδείκνυται για απαιτητικές χειμωνιάτικες ημέρες με έντονο κρύο και βροχή. Τα ποδηλατικά jersey αγκαλιάζουν το σώμα μας και δεν ανεμίζουν άσκοπα. Αποβάλλουν άμεσα την υγρασία και φιλτράρουν την ακτινοβολία του ηλίου. Διαθέτουν ανακλαστικές λεπτομέρειες για έξτρα ασφάλεια σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Οι μπλούζες ποδηλασίας στην οπίσθια μεριά τους στο ύψος της μέσης έχουν, συνήθως τρεις, τσέπες οι οποίες χρησιμεύουν στη μεταφορά μικροπραγμάτων π.χ. κινητού, κλειδιών, σαμπρέλας κ.ά. Σε αυτές μπορούμε να αποθηκεύσουμε επίσης το αδιάβροχό μας ή το ποδηλατικό μας γιλέκο.

   
 • ΙΣΟΘΕΡΜΙΚΟ

  helmet

  Τα ποδηλατικά ισοθερμικά μπλουζάκια “baselayer” χωρίζονται σε καλοκαιρινά και χειμερινά. Εδώ το μανίκι έχει επίσης διάφορα μήκη: κοντό, μακρύ ή και αμάνικο. Αποτελούν αναπόσπαστα κομμάτια της ποδηλατικής μας γκαρνταρόμπας αφού είναι αυτά που ακουμπούν πρώτα στο σώμα μας και η καλή τους ποιότητα είναι υψίστης σημασίας.

 • ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΧΕΡΙΩΝ

  helmetprostasia laimou

  Για την προστασία των πάνω άκρων τα καλύμματα χεριών «μανίκια» ή “armwarmers” φροντίζουν να μας προστατέψουν από το κρύο ή τη βροχή και μετατρέπουν την κοντή ποδηλατική μας μπλούζα σε μακρυμάνικη “longsleeve jersey”. Στις περιοχές της παλάμης χρησιμοποιούμε τα γάντια “gloves” ποδηλάτου. Εδώ υπάρχει τεράστια εξειδίκευση ανάλογα την εποχή, το μήκος, αν κάνουμε ποδηλασία βουνού “MTB” ή ποδηλασία δρόμου “road bike” καθώς και τις προδιαγραφές των υλικών που χρησιμοποιεί ο κατασκευαστής. Είναι καθοριστικής σημασίας ποδηλατικό αξεσουάρ ενδυμασίας καθώς αποτελεί ένα από τα 3 σημεία που ερχόμαστε σε επαφή με το ποδήλατό μας μαζί με τη σέλα και τα πετάλια.

 • ΚΟΛΑΝ - ΕΣΩΡΟΥΧΟ

  helmet

  Τα κολάν ποδηλάτου στην περιοχή του καβάλου έχουν “μαξιλαράκι” ή αλλιώς “pad” και έχουν σχεδιαστεί ώστε να τα φοράμε πάντα χωρίς εσώρουχo ώστε να προσφέρουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Κατηγοριοποιούνται με κριτήριο αν έχουν τιράντες “bibs”, εάν είναι κοντά “short”, εάν είναι ημίκοντα-3/4 “knicker” και εάν είναι μακριά “tight”. Οπότε έχουμε τα short (κοντό κολάν ποδηλάτου) και το bibshort (κοντό κολάν ποδηλάτου με τιράντες). Αντίστοιχα tights (μακρύ κολάν ποδηλάτου) και bibtights (μακρύ κολάν ποδηλάτου με τιράντες). Ο κανόνας είναι πως τα ποδηλατικά κολάν που είναι εφοδιασμένα με τιράντες (bibs) είναι από καλύτερα υφάσματα, καλύτερα λάστιχα και το pad τους είναι υψηλότερων προδιαγραφών και γι’ αυτό έχουν και το αντίστοιχα υψηλότερο κόστος.

  Για τους ποδηλάτες που δεν αρέσκονται στην εμφάνιση των κολάν υπάρχει η λύση του ποδηλατικού εσωρούχου boxer ή “underpant-undershort”. Ενδείκνυνται για αναβάτες που θέλουν την άνεση που προσφέρει το pad-μαξιλαράκι σε διακριτική σχεδίαση που μπορεί να φορεθεί κάτω από τη φόρμα μας, το τζιν μας ή και τη φούστα σας.

   
 • ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΟΔΙΩΝ

  helmetprostasia laimou

  Για την προστασία των κάτω άκρων ένα έξυπνο κομμάτι της ποδηλατικής ενδυμασίας αποτελούν τα «μπατζάκια» (legwarmer) και τα «γόνατα» (kneewarmer). Χρησιμοποιώντας τα μετατρέπουμε το κοντό κολάν ποδηλασίας μας σε μακρύ ή ημίκοντο αντίστοιχα.

  Οι κάλτσες “sock” ποδηλασίας φροντίζουν να μας προσφέρουν άνεση και απόδοση ακόμα και μετά από πολλά χιλιόμετρα πάνω στο ποδήλατό μας. Διαχωρίζονται σε καλοκαιρινές ή χειμερινές ανάλογα το υλικό και τις καιρικές συνθήκες που έχουν κατασκευαστεί να αντιμετωπίσουν.

  Στις παγωμένες/βροχερές ημέρες ένα απολύτως απαραίτητο αξεσουάρ για κάθε ποδηλάτη αποτελούν τα καλύμματα παπουτσιών-μποτάκια (shoecover). Θα τα βρείτε σε πολλές επιλογές ανάλογα τις καιρικές συνθήκες που καλούνται να αντιμετωπίσουν.

  Ένα σχετικά νέο προϊόν αποτελούν και τα μυτάκια (toe thingy) που προστατεύουν τα δάχτυλά μας, καθώς προσαρμόζονται εύκολα και γρήγορα πάνω από το ποδηλατικό μας παπούτσι.

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ COOKIES ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΑΣ & ΓΙΑ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΑΣ.